Εξοικονομώ κατ Οίκον: Τρίτη φάση ή Εξοικονομώ ΙΙΙ

Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον III : Έρχεται και τρίτη φάση σύμφωνα με το Υπουργό ενέργειας και Περιβάλλοντος,κο. Κ. Χατζηδάκη. Από ότι φαίνεται σύσσωμη η κυβέρνηση και οι περιφέρειες της Ελλάδας προσπαθούν να συνεχίσουν το επιτυχημένο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης στα σπίτια, Εξοικονομώ κατ Οίκον.

Ακριβώς αυτην την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξει δηλαδη και τρίτη φάση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στην εκπομπή του Antenna Πρωινοί Τύποι.

Εξοικονομώ κατ Οίκον Τρίτη φάση

Πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ'οίκον Νέα

Greenbuilding

Εξοικονομώ κατ Οίκον -Τρίτη φάση

Εξοικονομώ κατ Οίκον : Άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ για σπίτια στην Αττική

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως το πρόγραμμα είναι ένα λαϊκό πρόγραμμα που έχει μεγάλη απήχηση και για το λόγο αυτό θα υπάρξει και τρίτη φάση.

Δεν ήταν σε θέση βέβαια να μιλήσει για το ακριβές ποσό που θα διατεθεί, τόνισε όμως πως βρίσκεται σε συζητήσεις και με τις περιφέρειες και με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να βρεθούν τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση και του «Εξοικονομώ ΙΙΙ».

«Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» κονδύλια από Περιφέρεια Αττικής

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ”.

Με αφορμή την ικανοποίηση του αιτήματος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, να χρηματοδοτήσει με επιπλέον πόρους, ύψους 10 εκατ. ευρώ, το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης δήλωσε «Έχουμε τη βούληση και με συγκεκριμένες πολιτικές θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί την “πράσινη” Αττική, μία περιφέρεια φιλική για όλους τους πολίτες».

Αναφορικά με την επιστολή-αίτημα του κ. Χατζηδάκη προς την Περιφέρεια Αττικής να εξεταστεί η δυνατότητα «διάθεσης πρόσθετων πόρων από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, προκειμένου να καλυφθούν αρχικά οι καταχωρημένες στο σύστημα αιτήσεις και ενδεχομένως κάποιες επιπλέον αιτήσεις, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες για το Πρόγραμμα», ο κ. Πατούλης τόνισε: «Στην περίπτωση της Αττικής, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αττική” 2014-2020, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με το ποσό των 15 εκατ. ευρώ περίπου τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες.

Ωστόσο και με δεδομένη την τεράστια ζήτηση που έχει καταγραφεί, ο περιφερειάρχης αποφάσισε τη χρηματοδότηση με επιπλέον πόρους ύψους 10 εκατ. ευρώ του προγράμματος εξοικονόμησης κατ’ οίκον».

«Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» κονδύλια από Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε διάστημα μιας ώρας περίπου εξαντλήθηκαν οι πόροι του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε στις  το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα προγράμματος για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων ήταν τα εξής:

Οι πόροι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαντλήθηκαν σε διάστημα μιας ώρας περίπου. Υποβλήθηκαν 886 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 11,9 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 1836 αιτήσεις.

Για το λόγο αυτό, εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκταμίευσης ποσού 10.600.00 ευρώ για την ενίσχυση του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’οίκον” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η εντολή του περιφερειάρχη δόθηκε προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι του προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πηγή: gargalianoionline.gr & real.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.