Αλλάζω Συσκευή Παράταση

Αλλάζω Συσκευή Παράταση: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Αλλάζω Συσκευή. Μεγάλη η ζήτηση και μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για το εν λόγω προγραμμα.

Αλλάζω Συσκευή Παράταση

Το πρόγραμμα Αλλάζω Συσκευή έχει τεράστιο ενδιαφέρον, μιας και μπορεί να καλύψει παλιές συσκευές και να αλλάξει η θέρμανση και η ψύξη σε πάρα πολλά νοικοκυριά. Από την πολύ μεγάλη ζήτηση δημιουργήθηκε και η ανάγκη για παράταση. Έτσι σύμφωνα με τα τελευταία νέα παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουνίου η κατάθεση των αιτήσεων υποβολή των αιτήσεων για την αντικατάσταση του κλιματιστικού με επιδότηση του ψύκτη και το ψυγείου στα Ελληνικά νοικοκυριά.

Αλλάζω Συσκευή η Παράταση σε ΦΕΚ

Εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 3465/04.07.2022) η με Α.Π. ΥΠΕΝ/ΕΣΠΑΕΝ/69050/990/04.07.2022 Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία:

Η δυνατότητα δημιουργίας νέων αιτήσεων στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος δίνεται ως και την Παρασκευή 08.07.2022, ενώ η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων δίνεται έως και την Δευτέρα 11.07.2022.

Διορθώνεται το κατώτατο όριο αναπηρίας και η μοριοδότηση λόγω ΑΜΕΑ δίνεται πλέον από 67% και άνω.
Για την μοριοδότηση ΑΜΕΑ μέσω του σχετικού κριτηρίου, πλέον του ΚΕΠΑ γίνεται δεκτή και η γνωμάτευση/πιστοποιητικό από κάθε υγειονομική επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας ή άλλη αρμόδια αρχή, η οποία κατά το νόμο εξακολουθεί να ασκεί τις αρμοδιότητές της.

Προστίθεται ΚΑΔ στην λίστα με τις αποδεκτές στο πρόγραμμα επιχειρηματικές δραστηριότητες των προμηθευτών.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες εφόσον το επιθυμούν μπορούν να διορθώνουν την αίτηση τους μέσω ακύρωσης της παλαιάς και υποβολής νέας αίτησης ως και την Παρασκευή 08.07.2022, ενώ για τις επόμενες 3 ημέρες θα μπορούν να υποβληθούν μόνον αιτήσεις που θα βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την παράταση.

Σχετική  ανακοίνωση έχει εκδοθεί ήδη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, δίνεται παράταση για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε: «Αιτήσεις χρηματοδότησης από δυνητικούς ωφελούμενους μπορούν να υποβάλλονται από την Τρίτη 21/06/2022 και μέχρι την Παρασκευή 08/07/2022. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις (3) ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στο διάστημα αυτό δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης. Ακολουθεί η αξιολόγηση, κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων».

Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών υποβάλλονται χωρίς δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα https://allazosyskevi.gov.gr/. Ήδη οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για επιδότηση αγοράς λιγότερο ενεργοβόρων συσκευών ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Η επιδότηση από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» για την αγορά κλιματιστικών, ψυγείων, καταψυκτών κυμαίνεται από 135 έως 710 ευρώ. Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα επιδότησης έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι δύο κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή τη δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Το ποσοστό επιδότησης όμως δίνεται βάσει εισοδηματικής κατηγοριοποίησης, ενώ ευάλωτες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές, καθώς και στις οικογένειες που υπάρχει μέλος ΑμεΑ, δίνεται επιπλέον μοριοδότηση.

Τα ποσά της επιδότησης:

Από 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 50%.
Πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 45%.
Πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 35%.
Πάνω από 20.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται επιδότηση 30%.

Όσοι λάβουν την επιδότηση θα πρέπει μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές και έως την 30η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Υπηρεσίες Greenbuilding

Εγκατάσταση θέρμανσης

•Στην Greenbuilding έχουμε μεγάλη εμπειρία σε συστήματα θέρμανσης.
•Η Greenbuilding θα εγκαταστήσει το σωστό σύστημα για το σπίτι, την οικογένειά σας και τον τρόπο ζωής σας. Εγκαταστάσεις Θέρμανσης στην Αττική.
•Μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς για να σας βοηθήσουμε να επιλέξτε σωστά την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξοικονομώ 2021 για ενεργειακή αναβάθμιση στην Αθήνα.

Εξοικονομώ 2021 και ενεργειακή αναβάθμιση με επιδότηση έως 75%. Όπως και τα προηγούμενα προγράμματα Εξοικονομώ έτσι και το Εξοικονομώ 2021 επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση για κατοικίες - σπίτια μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και διαμερίσματα.

Εμείς στην Greenbuilding αναλαμβάνουμε τη μελέτη, την κατασκευή και το σύνολο των εργασιών του προγράμματος Εξοικονομώ 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θερμομόνωση με την Greenbuilding

•Οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του γραφείου μας αναλαμβάνουν την λεπτομερή μελέτη για την θερμομόνωση του ακινήτου σας.
•Γίνεται πλήρης καταγραφή και αποτύπωση του χώρου, εκπονείται η σχετική μελέτη και προτείνεται η βέλτιστη λύση.
•Εξειδικευμένοι τεχνίτες υλοποιούν την μελέτη που έχουν εκπονήσει οι μηχανικοί μας.
•Όλες οι εργασίες που γίνονται επιβλέπονται από τους εργοδηγούς της Greenbuilding.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.