Να γιατί αξίζει να τοποθετήσω ταπετσαρίες στους τοίχους μου

ταπετσαρίες

 

Οι ταπετσαρίες αποτελούν μια διαχρονική μέθοδο διακόσμησης των τοίχων του σπιτιού ή του γραφείου μας και μπορούν να τοποθετηθούν παντού, από την κρεβατοκάμαρα έως την κουζίνα και το σαλόνι δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στο χώρο.

Πολύ συχνά κατά την ανακαίνιση σπιτιού, βρισκόμαστε μπροστά στο εξής δίλημμα: να βάψουμε τους τοίχους ή να τοποθετήσουμε ταπετσαρία; Ποια είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματα που έχουν οι ταπετσαρίες; Γιατί αξίζει να τις επιλέξουμε για το χώρο μας;

Οι ταπετσαρίες είναι μια συμφέρουσα οικονομικά επιλογή, αφού είναι πολύ ανθεκτικές στη φθορά και η διάρκεια ζωής τους κυμαίνεται στα 10-15 χρόνια. Αν αναλογιστούμε ότι τα χρώματα στους τοίχους χρειάζονται ανανέωση κάθε 3 χρόνια περίπου, τότε καταλαβαίνουμε πόσο μας συμφέρει η τοποθέτηση ταπετσαρίας.

Επιπλέον, οι ταπετσαρίες είναι ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος για να καλύψουμε πιθανές ατέλειες σε κάποιον τοίχο. Αν έχουμε λοιπόν έναν τοίχο στο σπίτι μας ο οποίος παρουσιάζει ανομοιογένειες ή η επιφάνειά του δεν είναι ομαλή, τότε αυτά τα ελαττώματα μπορούμε πολύ εύκολα να τα «κρύψουμε» πίσω από μια ταπετσαρία. Με αυτόν τον τρόπο και γλιτώνουμε την αναστάτωση και τα πολλά έξοδα για τη διόρθωση του τοίχου αλλά και έχουμε πετύχει τη διακόσμησή του.

Ακόμη, οι ταπετσαρίες μας δίνουν άπειρες δυνατότητες σε σχέδια και υλικά για να επιλέξουμε, διαλέγοντας ανάλογα με το στιλ που θέλουμε να δώσουμε στο χώρο μας. Μοντέρνες, ρομαντικές, σε έντονα ή απαλά χρώματα, σε αυστηρό ή πιο ανάλαφρο ύφος, χαρίζουν ζεστασιά και κομψότητα στο δωμάτιο ενώ αποτελούν ιδανική επιλογή και για τα παιδικά δωμάτια αφού υπάρχουν σε πλήθος παιδικών παραστάσεων και κινουμένων σχεδίων.

Μερικά υλικά από τα οποία κατασκευάζονται οι ταπετσαρίες είναι: χαρτί, βινύλιο, υαλοβαμβάκας, ύφασμα, βελούδο κ.ά. Η χάρτινη ταπετσαρία είναι αδιάβροχη για αυτό είναι ιδανική επιλογή για την κουζίνα, το σαλόνι κτλ. Η ταπετσαρία από βινύλιο έχει μεγάλη αντοχή στο φως και τη σκόνη, για αυτό είναι κατάλληλη τόσο για το σπίτι όσο και για το γραφείο μας. Ο υαλοβαμβάκας είναι ένα υλικό ιδιαίτερα ανθεκτικό και μονωτικό για αυτό ενδείκνυται για επαγγελματικούς χώρους.

Αν σκέφτεστε λοιπόν να τοποθετήσετε ταπετσαρία στο σπίτι σας επισκεφθείτε κάποιο ειδικό συνεργείο ούτως ώστε να εξασφαλίσετε τη σωστή τοποθέτησή τους αλλά και με τη βοήθειά τους να διαλέξετε τα σχέδια εκείνα που θα ανανεώσουν το χώρο και τη διάθεσή σας.

Θέλετε να ανακαινίστε το σπίτι;

Αφήστε τα στοιχεία σας

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.