Διακόσμηση εσωτερικών χώρων: 3+1 χρήσιμες συμβουλές

διακόσμηση εσωτερικών χώρων Greenbuilding diakosmeseesoterikonchoron

Η διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι καθοριστικής σημασίας όταν κάνουμε ανακαίνιση στο σπίτι μας, αφού μέσω αυτής της διαδικασίας το σπίτι μπορεί να γίνει πιο λειτουργικό, πιο μοντέρνο αλλά και να να αξιοποιήσουμε καλύτερα τους χώρους του. Πολλές φορές πριν προχωρήσουμε στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων ξεφυλλίζουμε μερικά περιοδικά, ανατρέχουμε και σε κάποιες σελίδες στο internet και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα! Κι αυτό συμβαίνει διότι οι φωτογραφίες που βλέπουμε απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και δε σημαίνει ότι κάτι που βλέπουμε και μας αρέσει ταιριάζει απαραίτητα και στο χώρο μας. Τι χρειάζεται να έχουμε λοιπόν κατά νου όταν ξεκινάμε τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων;

 

  1. Το πρώτο σημείο το οποίο χρειάζεται οπωσδήποτε να έχετε φροντίσει είναι να έχετε αποφασίσει το ύφος που θέλετε να έχει ο χώρος σας. Υπάρχουν άπειρες ιδέες και προτάσεις για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, για αυτό αν δεν έχετε καταλήξει εκ των προτέρων θα βρεθείτε μπερδεμένοι ανάμεσα σε διαφορετικά στιλ και χιλιάδες αντικείμενα μην μπορώντας να αποφασίσετε τι να πάρετε και τι όχι. Για να μη βρεθείτε σε αυτή τη θέση, καλό είναι να επιλέξετε εξ αρχής το στιλ που θέλετε να δώσετε στο σπίτι σας.
  2. Το επόμενο σημείο που χρειάζεται την προσοχή μας είναι η τήρηση των αναλογιών. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να βάλουμε ένα κρεβάτι με ψηλή πλάτη σε ένα χαμηλοτάβανο δωμάτιο αφού έτσι θα «κλείσει» τελείως ο χώρος. Ο όγκος των επίπλων, λοιπόν, σε συνάρτηση με τις διαστάσεις του δωματίου είναι καθοριστικής σημασίας για να επιτύχουμε αρμονία στα δωμάτια.
  3. Σημαντικό είναι επίσης όταν κάνουμε διακόσμηση εσωτερικών χώρων να προσέξουμε και τα χρώματα που θα επιλέξουμε για το σπίτι μας. Έχεις σημασία να λάβουμε υπόψη μας τις διαστάσεις του δωματίου και τα έπιπλα που θα τοποθετήσουμε σε αυτό, ώστε να διαλέξουμε τις σωστές αποχρώσεις. Π.χ. αποφεύγουμε τα πολύ σκούρα χρώματα σε μικρούς χώρους ή επιλέγουμε να βάψουμε με πιο έντονο χρώμα έναν μόνο τοίχο.
  4. Πολλές φορές συναντάμε σπίτια στα οποία υπάρχουν παντού έπιπλα ακόμη και στις πιο μικρές γωνίες, με αποτέλεσμα ο χώρος να «ασφυκτιά» κι εμείς να δυσκολευόμαστε να κινηθούμε. Φροντίζουμε λοιπόν να αφήνουμε διαδρόμους ανάμεσα στα έπιπλα, ώστε και τα ίδια τα έπιπλα να αναδεικνύονται αλλά και να διευκολύνεται η κίνηση στο χώρο.

Συμπερασματικά, αυτό που χρειάζεται να έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι ότι για να είναι ένα σπίτι όμορφο και λειτουργικό ταυτόχρονα χρειάζεται απλά και κομψά αντικείμενα, που θα συμφωνούν με το προσωπικό μας γούστο ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούν τις ανάγκες μας.

Θέλετε να ανακαινίστε το σπίτι;

Αφήστε τα στοιχεία σας

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.