3+1 επιλογές για την ανακαίνιση πατωμάτων

ανακαίνιση πατωμάτων anakainise patomaton

 

Η ανακαίνιση πατωμάτων είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία κατά την ανακαίνιση του χώρου μας καθώς η επιλογή μας δεν πρέπει να γίνει μόνο βάση της αισθητικής αλλά και της αντοχής τους στις καθημερινές καταπονήσεις. Τα πατώματα χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες: α)ανάλογα με το υλικό τους, σε φυσικά (ξύλο, μάρμαρο κ.ά.) και βιομηχανικά (πλαστικό, μοκέτες κ.ά.), β) ανάλογα με τον τρόπο που τοποθετούνται, στα ολόσωμα και στα πατώματα με αρμούς κτλ.

  1. Τα ξύλινα πατώματα αποτελούν μια παραδοσιακή επιλογή κατά την ανακαίνιση πατωμάτων αφού είναι πολύ ανθεκτικά και ταιριάζουν σε ό,τι στιλ κι αν έχει ο χώρος σας. Η επεξεργασία που έχει υποστεί το ξύλο σε συνδυασμό με τις βαφές αυξάνουν την αντοχή του ενώ παράλληλα η τοποθέτησή του αυξάνει τη θερμομόνωση του δωματίου καθώς απορροφά την υγρασία και διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του. Αν, λοιπόν, επιλέξετε το ξύλο για την ανακαίνιση πατωμάτων και φροντίζετε για τη σωστή συντήρησή του θα έχετε ένα όμορφο, ζεστό και φιλικό χώρο με μεγάλη διάρκεια ζωής.
  2. Μια άλλη επιλογή όταν κάνουμε ανακαίνιση πατωμάτων είναι το μάρμαρο αφού είναι από τα πιο ανθεκτικά υλικά ενώ η εμφάνισή τους προσδίδει πολυτέλεια στο χώρο. Συνήθως, τα δωμάτια που συναντάμε μάρμαρο είναι το σαλόνι, η τραπεζαρία και ο χώρος υποδοχής. Είναι εύκολα στη συντήρησή τους, αφού ένα απλό καθάρισμα με νερό και απορρυπαντικό είναι αρκετά για να παραμένουν καθαρά και γυαλιστερά, ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν φθορές χρειάζονται τρίψιμο και γυάλισμα.
  3. Τα πλακάκια τα συναντάμε πολύ συχνά τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους ενός κτιρίου. Υπάρχουν σε τεράστια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων ενώ μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα δωμάτια, από το μπάνιο έως το σαλόνι. Η συντήρησή τους επιτυγχάνεται εύκολα αφού και αυτά χρειάζονται μόνο ένα απλό καθάρισμα με νερό και απορρυπαντικό ενώ κατά την τοποθέτησή τους καλό είναι να προμηθευόμαστε μερικά επιπλέον σε περίπτωση που κάποια σπάσουν.
  4. Τα δάπεδα laminate θυμίζουν ξύλο στην όψη τους και αποτελούν μια συχνή επιλογή αφού τοποθετούνται πάνω από το υπάρχον δάπεδο χωρίς να χρειάζεται αυτό να ξηλωθεί. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στην καθημερινή χρήση και καθαρίζονται εύκολα για αυτό και τα συναντάμε πολύ συχνά σε επαγγελματικούς χώρους.

Θέλετε να ανακαινίστε το σπίτι;

Αφήστε τα στοιχεία σας

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.